Arriving at one point is the starting point to another

Jag ser att jag har varit lite dålig att uppdatera bloggen jag ska försöka bli bättre! Ja vad är det som har hänt sen sist,julafton har ju varit,varit på kusin träff,mamma&har kommit hit,jobbar( hos farfar på fiskmarknaden ) FIXAT lägenhet idag,ja lite smått och gott....hade föresten mig själv en jätte trevlig julafton med mycke fina människor.Jag fick föresten mycket bra med. Bland annat plattong....som jag har längtat efter sen jag kom hit...jag har haft mig en tio dollars...men det har inte funkat så där jätte bra,sen fick jag pengar,the office sasonger,how i met your mother sasonger ja och lite annat bra! Och imorn är det redan nyår....och jag har inte en anning vad jag ska göra än?? Jag vet inte,vet inte,vet inte,får bestämma mig ikväll vad jag ska göra och låta bli sen....
Men annars som sagt idag har jag jobbat bara,massor och massor av paperwork som jag gör...amaaaagd
men vi fick lägenheten idag ju jaaaa(det hjälper massor att vi har fått den) ...men vi flyttar inte in förens på lördag typ...fuuun..och möbler har vi fakiskt fixat ganska så mycket...men vi ska fortfarande upp till ikea om en ca 2 veckor o köpa det sista...så detta är vad jag har varit och pysslat med senaste veckorna....

Och ikväll ska vi kolla på en basket match mot Monterey and PG High...spännande...( det är typ dom skolorna som är mest revall med varandra) så jag ska ju göra mig någonlunda klar....Jag hoppas att allt är bra med alla i hemma i sverige och att ni mår bra!

Picturessss
Julafton





(older cousin getogeather)






Hold my hands as I am lowered

Sitter hemma och lyssnar lite på lars winnerbäck,Melissa Horn& Håkan hellström och saknar sverige något grymt!
Jag pratatde på telephonen med felicia förut med och det gjorde att jag sakna alla hemma änu mera!
Men får turen att mamma&Adelia kommer imorgon!!! Jag är överlycklig över det!
Men annars ja vad är det som har hänt nu i helgen ja..i fredags så gick jag med
Julianna,Hellen,Gracie,Jade,Erin,Antony& Jamie till Mudaka resturang....så himla mysig!! Det var spansk stil utan på och inne på var gammalt och fränt...ska jag vara ärlig faktiskt var det inte så mycket en resturang det var mer som en winnery och plockmat...så vi beställde en massa olika grejer, mina favosar var nog the nates....ohh jätte gott var det! Det var som chevrie ost med något sött i en nött skal...jag skulle kunna åka tillbaka dit bara för dom!
Sen i lördags hände det inget särskilt mer än jag handlade julklappar och gick på en liten tjejs 14års fest ( en vänn till familjens dotter)
Och söndagen tillbringande jag att handla mer julklappar var jag blev faktiskt blev klar med,bra bra känner jag! Men tror jag gjorde bra i år med jul handlandet,känns som allt som jag har köpt,kommerr att bli används...så jag hoppas!
Just det jag kan inte glömma att skriva att jag gick och kollade på filmen Brothers med Julianna,Mycket bra var den!

nu idag lämmnar jag med ett=?
jag har inte en anning vad jag ska göra,kan alltid försöka leta efter jobb??

( Lite bilder från helgen )




Och självklart Brothers!








nothing like you

En vecka kvar till julafton herregud vad tiden går snabbt! Giuseppe&Giovanni har sin sista skol dag imorn,skönt för dom att vara ledig sen! Just det Giuseppe sa till mig imorse att han valade mig som en sponser till hans konformation(typ gudmor)....jag blev en himla glad,började tillochmed nästan att gråta! Jag måste hitta något fint nu att ge!
Annars idag har dagen mer eller mindre bara sprungit ifrån mig, men nu ikväll däremot gick jag och Giuseppe ner till alavardo st och käka subway och kollade på bio en film som hette Boondock Saints 2...jag trodde inte alls  att jag skulle gilla den,men det var faktsikt bättre än vad jag trodde det skulle va!
Och idag har jag även hittat min mobil igen,det känns bra! Varit orolig om någon från jobbet skulle ha ringt mig på den!

tittaaaaaaa hur snygga killarna är i filmen!


 


strawberry cheesecake

I think we have a winner...eller kanske tre....vi har hittat tre bra lägenheter här i stan som vi är intreserad i. Vi ska på visning snart,men det verkar så att vi kan nog inte flytta in efter jul så mamma får nog sova hos yvonne medans vi inväntar. Mamma&Adelia kommer om en vecka,åh vad roligt det kommer att bli!

men just det jag har inte berättat att igår fick jag ett samtal ifrån paris bakery när jag var nere i morlow bay (vi var ner och skjusade pappa ner till hans båt) och bad mig att komma ner till jobbinterjuv..spännande eller hur? sen när jag kom ner dit allt gick så bra så,sen bad de mig att komma ner till jobbet dagen efter ( idag ) och lära mig hur allt fungerar! Men lyssna här,när jag kom dit så hade ingen en anning att jag skulle komma in idag..eller hon som jag hade träffat igår ( co manager ) hade inte sagt till de andra manager om att hon hade anlitade någon annan alls,så jag fick gå hem igen...så var det med det,jag skulle antaligen bli inringd nästa vecka eller så när det hade pratat med varandra lite,så vi får se!

nu håller jag på att kolla på the vampire diary´s.....bra är det! Imorn är lite av en frågetecken vet inte riktigt vad som händer mer än på dagen ska jag hänga med alisa sen på kvällen ska jag vara barnvakt åt en svensk familj här i monterey,ja det blir lite extra $$$ gött,kan jag köpa lite mer julklappar!

(Jag var bara tvungen att lägga utt en bild på baby capo....titta hur gullig han är)
Vad är han 4 månader...sööööööt!




unga&glömska

Av en anledning så tycker jag att helgen har varit ganska så lång,man kan ju känna så ibland om man inte har haft för sig något att göra om dagrna, kan det faktiskt bli så,men det har faktsikt varit tvärt om! Kan börja med att i fredags drog jag och Yvonne till Ikea i San Jose över dagen var sen vidare till Gilroy outlets,det var en lång och trevlig dag,Lördags skulle jag upp och jobba men de på jobbet hade ingen tid med att lära utt mig så jag får komma in nästa vecka istället ju. Sen efter det hängde jag med Julianna hela dagen sen på kvällen drog vi till en tema fest som var "ugly sweater party" Man skulle ha på sig fula jul tröjer. Festen var kul för att inte känna någon där typ! Sen imorse drog jag,Julianna,Helle & Gracie till frukost på ett ur gulligt resturang,jag har alltid velat gå in och äta där för det ser ju så himla gulligt utt som sagt. Så nu kan jag säga att jag har varit där på,och maten var lika gott som jag hade hoppasts på! Sen senare mot eftermiddagen hängde jag med alisa och åkte bil ett tag,sen på kvällen hade vi vänner över...så ja nu vet ni vad jag jag gjorde under min helg då...den var helt okej,men tyvärr fick jag lida med mina överkänsliga allergier som störde mig riktigt under hela helgen! Jag önska verkligen att jag kunde slippa de. Men annars köpte jag Svensk JULMUST & SVENSKA PEPPARKAKOR på worldmart idag...lite roligt va?! Jag tänkte ha en glögg kväll här och bjuda över några vänner på svensk glögg,pepperkakor,kul must,lite svensk tradition...kan vara något??

Just nu är jag tröttare än trött ska sova snart,imorn hoppas jag på att min jul handlande är över for good! Alla mina pengar som jag hade sparat har bara försvunnit ifrån mig....fy! Men det ska bli jätte roligt att ge alla sina gåver sen!
(lite bilder från helgen)
 








fight for all the wrong reasons

en släng av tur kan man behöva ibland,det fick jag igår. Av en slump hängde jag med julianna ner till hennes gammla jobb som var på ett smyckebutik nere i cannery row,där vi prata med arbetscefen eftersom de känner varandra samtalet inlede om mig och hur jag var arbetlös och leta jobb,var sen inled samtalet att de kunde ge mig en halvtids jobb där....så det är ju alltid något ju...så nu i helgen skulle jag börja lära mig lite...kommer bli spännande! 
Och imorn ska jag på lägenhets visning...jag ringde idag,det är synd bara att det är så dyrt att bo här!
En etta och en halva för en 10 tusen i månaden...woho..det är därför jag söker många jobb och glad om jag får något..måste step up my game och bli vuxen på riktigt med hyra,mat osv!
Men iaf nu ska jag klä på mig och fixa till mig inför dagen,var jag inte har en anning vad som kommer att hända...kanske jul klapp handling..jag har redan fixat en åt adelia & grabbarna men lite till ska jag köpa...
Och just det på fredag ska jag på Ikea med yvonne med om inte jag jobbar...det ska bli roligt!

(Jag och Julianna,efter våran spa kväll med ansiktsbehandling,90210 och pizza )


new trys

Igår slutade jag på mitt caffe jobb....Can I hear a hallelujah????
Men det är dock nya tag idag med att leta nytt,jag har blivet jobbcrazy! men det behövs juh!

så Arrivederci!!

Love builds bridges where there are none

I helgen så hade jag tänkt mig att jag skulle göra massor viktiga saker,hade en lista på vad som var viktigaste att göras först....det var mer sagt än gjort,tråkigt nog.  Jag tänkte bland annanat lämna lite jobb ansökan,gå på lägenhets runda,handla mer jul klappar. Men jag får ta tag i allt imorn. Imorn ska jag jobba och jag undrar om det kommer att vara min sista dag,det kommer att vara min sista dag som lärling iaf....jag är rädd att jag kommer att bli avskedad. Jag vet inte ens engtligen om jag vill jobba där,jag blir allt för stressat där och då förlorar jag min coolhet.
Men annars igår var jag ute på en affär som heter Kolhs med Susie&Gina..dom hade stor rea...gissa hur mycket jag sparade för om allt kosta vanligt?? Jag sparade 105 dollar....woho! Jag var himla glad när jag gick där ifrån! 
Jag köpte
: 3 Stycken tröjer åt mig
: En jeans jacka åt adelia som hade kostat 60 dollar som nu var nere till 10. ( En julklapp köpte jag )
: En mini effieltorn som man kan sätta upp som vägg smycke....jätte gulligt.... 
: Sen lite små saker som mp3 hörljuvar,cd skivor m.m

Jag gick även på bio igår med familjen,ingen ville gå på bio igår engtligen men pappa ville att vi skulle ha bondingen time,ingen kom överens över en film hellre,så tillslut fick pappa välja då valde han old dogs...jag skulle inte själv välja att gå se den direkt...men visst var den sött ibland..men det var mer för små barnen.

men idag ser det utt som att vädret är skit,inget reng men grått och tråkigt! De pratade om att alla ska hem till farmor&farfar och äta lunch...
Jag försökte ringa fillan idag med,men hon var icke hemma tyvärr=/ Jag ska försöka ringa sen igen....

KOLLA MIN PERSONLIGEN EFFIELTORN




 


Just don´t know what to do with myself

Jag är så frustrerad! Idag är det min andra dag som lärling på caffet nere i stan och jag är redan så trött på min arbetschef,eller hon är inte mitt arbetschefen egntligen hon tar bara hand om caffet medans chefen är borta...jag brukar inte säga så om männsikor,men vilken subba. Jag kan inte göra något för att imponera henne,jag menar hallå det är bara min andra dag jag försöker verkligen göra min bästa! Hon hotade med att om jag inte kunde lära mig det mesta på två dagar hade jag ingen anldedning att vara där,jag slösade bara hennes tid. Hon sa inget om det här går jätte bra catharina,jag ser att du gör ditt bästa,och första grejen hon gjorde när jag kom dit var att ge mig ett stor hög med paper med massor av kaffe drinkar på och hon ba läs det här och lär dig...jag fattar ingeting. Gud jag var tvungen att skriva av mig lite....woho känns mycket bättre. Jag vet att det är ganska oproffesionellt att skriva utt det såhär på bloggen,men jag låter bli att skriva det på engelska iaf så ingen här förstår vad jag pratar om även om någon härifrån skulle se min blogg.
Men annars är det synd att hon ska vara så där för annars är cafet en jätte mysig ställe att jobba på, jätte härliga människor som kommer in. Jaja jag vet inte,jag ska låta det gå någon dag till sen får jag se hur jag känner då!

Annars igår så satt jag,Giuseppe och Giovanni upp julgranen och dekorera den,den är så fin så med alla lampor. Sen mot kvällen hängde jag med Julianna på kvällen,vi kolla på the vampire diary´s och åt världens godaste chipolte yummm...

Ja jag tror det är typ vad jag har gjort i det senaste två dagarna,eller föresten så har jag kollat lägenheter har gjort med,och fyllt utt mer jobb ansökan till andra ställen bland annats,ett hotel som recptionist,bagari,cafe ja lite gott och blandat.....
Imorn efter jobbet får jag se vad som händer....kanske ska dra till ikea med yvonne?? Eller så skulle jag kuncha med Susie&Gina??Sen dra till target för jag har hört rykten om att det har biliga sasonger på the Office på dvd? Kan vara nåt,det är ju verkligen hur roligt som helst!

Men nu som sagt ska jag vila i en kvart,pågrund av att jag har precis ätit det största och godaste sushi lunchen ever....

(mig direkt efter jobbet)

igår

¨





December time.

Dagens nyhet idag måste nog vara att jag ska börja provjobba imorn på ett cafe nere i stan som heter plummes,hoppas det går bra..är lite nervi av mig.
Sen annars idag så har dagen bara rullat på,lämnat in två jobb ansökan på Victoria Secret och resturangen Islands..även om de inte letar efter mer personal nu så kan det ju vara så att de kan behöva extra under jul och nyår dagarna...så vi får se....
Annars bjöd yvonne mig på lunch idag sen har vi letat mer lägenheter,imorn efter jobbet så ska jag ner till en real state agency och höra efter var de kan erbjuda mig för ställen runt i stan....

Jag vet inte om jag skrev igår att skulle på Giuseppe och Giovannis high school footboll banquet,i vilket fall åkte jag dit...det var kul,vi fick se när de fick sina dimplom,tog kort m.m

(kul att det ser utt som om det vore jag som får dimplom)




RSS 2.0